Vorige | Volgende

Ruige Weegbree 3 * Wolvega, Friesland

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

31 Selfstorage-units op industrieterrein "De Plantage" aan de Ruige Weegbree 3 te Wolvega

* Nog slechts 1 unit beschikbaar ! *

Wat zijn Selfstorage-units ?

Selfstorage-units zijn kleinschalige klus, opslag, werkruimtes bedoelt voor de particulier, zzp'er en ondernemer met ruimtegebrek. U kunt denken aan de opslag van uw auto, oldtimer, caravan, camper, zakelijke goederen, tuinmeubelen, inboedel, etc., etc. De ondernemer kan de ruimte eventueel gebruiken als werkplaats, magazijn en/of ontvangstruimte. Door de variëteit in afmetingen (van ca. 32 m² tot 41 m²) kan in elke behoefte worden voorzien. Kortom de ideale oplossing voor uw ruimteprobleem.

Technische uitvoering:
De units krijgen een robuuste uitstraling, uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke materialen. De wanden zijn van hoogwaardige sandwichpanelen met een goede isolatiewaarde. Daarnaast worden er granietgranulaat betonelementen toegepast wat het geheel sierlijk doet overkomen. Om diefstal te voorkomen is ervoor gekozen om geen beglazing in de deuren toe te passen. Standaard worden alle units voorzien van voldoende LED-verlichting, wandcontactdozen, riolering en een watertappunt. De units hebben een vrije hoogte van circa 5,25 meter, zodat er door het aanbrengen van een zolder eenvoudig extra vloeroppervlak gerealiseerd kan worden.

Verkoopprijzen:
De verkoopprijzen zijn vrij op naam en exclusief btw.
De prijs is inclusief notaris-, kadasterkosten en overdrachtsbelasting (indien van toepassing).

Als een bedrijf (in de zin van de wet) een bedrag tussen € 2.301,-- en € 57.321,-- investeert in bedrijfsmiddelen dan kan men onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor 28% kleinschaligheidsaftrek. Het gebouw kan als investering worden aangemerkt (informeer hierover bij uw eigen accountant).

Servicekosten:
Per jaar worden er servicekosten van ca. € 103,-- (exclusief btw) in rekening gebracht, door de beheerder van de bedrijfsverzamelgebouwen. Deze hebben betrekking op o.a. schoonmaakkosten, centrale technische installaties, waterverbruik, riolering, administratie en waterschapslasten voor het omliggende terrein.
De servicekosten worden jaarlijks per één januari aangepast aan de prijsinflatie, met hetzelfde percentage als van overheidswege geldt voor alimentatie- verplichtingen.
De servicekosten worden niet aangepast indien de aanpassing zou leiden tot een lagere vergoeding, dan de laatst geldende; in dat geval blijft de vergoeding ongewijzigd tot de volgende datum van aanpassing.

Deze servicekosten kunnen worden aangepast als de meerderheid van de eigenaren bijvoorbeeld een hekwerk o.i.d. wenst.

Afhankelijk van het energieverbruik ontvangt u jaarlijks (of vaker) een factuur met betrekking tot de afgenomen hoeveelheid elektra tegen het dan geldende tarief van de betreffende leverancier.

Recht van overpad:
Voor het "recht van overpad" is per jaar als retributie een bedrag van € 206,-- (exclusief btw) verschuldigd aan de heer Palma (namens de eigenaar van het heersend erf (kadastraal bekend in de gemeente Wolvega sectie D nummer 11577)).
Deze retributie wordt jaarlijks per één januari aangepast aan de prijsinflatie, met hetzelfde percentage als van overheidswege geldt voor alimentatieverplichtingen.
De kosten voor het recht van overpad worden niet aangepast indien de aanpassing zou leiden tot een lagere vergoeding, dan de laatst geldende; in dat geval blijft de vergoeding ongewijzigd tot de volgende datum van aanpassing.

Meterkast:
Het perceel behorende tot het bedrijfsverzamelgebouw met de units 11 tot en met 31, kadastraal bekend in de gemeente Wolvega sectie D nummer 11581, zal voor een één/eenentwintigste gedeelte aan de eigenaren van de units 11 tot en met 31 worden overgedragen en zal worden bestemd tot een tussen de mede-eigenaren mandelige zaak in de zin van artikel 5:60 en volgende van het Burgerlijk Wetboek, door de eigenaren van die units te gebruiken als meterkast, onder de voorwaarden en bedingen zoals in de akte van levering nader zullen worden uitgewerkt.
Verzekering
Opstal- en WA-verzekering zal door de toekomstige eigenaar van de unit zelf moeten worden verzekerd.

Notariskantoor:
Er is gekozen voor één centraal notariskantoor, "de Vries en Feenstra notariaat" te Berltsum.

Betaling:
De unit wordt gekocht na oplevering derhalve dient de koopprijs in één keer te worden voldaan.

Koper verplicht zich na oplevering tot betaling van de door hem verbruikte hoeveelheid elektriciteit blijkens de meterstanden van de door verkoper te plaatsen tussenmeter.

Het verkochte komt eerst voor risico van koper nadat de oplevering van de unit zal hebben plaatsgevonden. Tot dat moment is verkoper verplicht het verkochte ten genoegen van koper naar herbouwwaarde c.q. nieuwwaarde verzekerd te houden.
De aannemingsovereenkomst zal door genoemd notariskantoor worden opgemaakt, waarbij de koper tevens zal verklaren een brochure te hebben ontvangen waarvan de inhoud wordt geacht een onverbrekelijk geheel uit te maken van deze overeenkomst. Koper en verkoper sluiten alsdan een overeenkomst tot aanneming van werk, inhoudende de verplichting voor de verkoper tot het voltooien van de bouw van de in de genoemde brochure omschreven unit.

Ontbinding:
Bij ontbinding na 14 dagen na het tekenen door de koper(s) van het "reserveringsformulier koop" (aan te vragen via Makelaardij Hofstee B.V.) geldt dat de verkoper zonder rechterlijke tussenkomst en zonder kosten een bedrag van koper ontvangt ter grootte van 10% van de koopsom.

Verkoper stelt koper 8 (acht) volledige dagen in de gelegenheid om dit bedrag te betalen; mocht koper in gebreke blijven dan behoudt verkoper zich het recht voor om gemeld bedrag middels rechterlijke tussenkomst te vorderen, onverminderd het recht van verkoper om alle extra kosten bij koper in rekening te brengen en te vorderen.

Erfdienstbaarheden:
Er zullen erfdienstbaarheden worden gevestigd met betrekking tot de units, zoals deze uit de bouw voortvloeien.

Tevens zullen er enkele bijzondere bepalingen worden opgenomen bijv. dat de koper die bedrijfsmatige activiteiten ontplooit, die van overheidswege zijn toegestaan; het is de koper(s) niet toegestaan om illegale activiteiten te verrichten etc.

U krijgt van de notaris een conceptakte ter beoordeling indien u heeft besloten om tot koop over te gaan.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakten en inhoud

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Wolvega
Sectie
D
Perceel
10791
Oppervlakte
2779 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Ruige Weegbree 3 * Wolvega, Friesland

naar Ruige Weegbree 3 * Wolvega, Friesland
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object