Makelaardij Hofstee zorgt voor een objectieve en realistische taxatie die een goed beeld geeft van de waarde van uw woning of bedrijfspand. Dit is belangrijk bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek of bij een eventuele verkoop.

Over de verkoopwaarde van een huis kunnen koper en verkoper van mening verschillen. Of u nu koper bent of eigenaar: op een gegeven moment is het belangrijk te beschikken over een realistisch waardeoordeel van een deskundige. Een taxatierapport waarin op weloverwogen wijze rekening wordt gehouden met relevante argumenten voordat een bank of verzekeringsmaatschappij beslist of zij de hypotheek verstrekt. Ook bij het aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet een taxatierapport worden overlegd.

Een taxatierapport van de Makelaardij Hofstee bevat een beoordeling van de marktwaarde van een pand, gebaseerd op factoren als ligging, staat van onderhoud, courantheid en gemeentelijke voorschriften (bestemmingsplannen). Daarnaast zijn vooral gerealiseerde opbrengsten in de regio van groot belang.

Jan Land is geregistreerd als taxateur in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) voor woningen en bedrijfsmatig vastgoed.